fbpx
Scroll naar boven

Beschut genieten in een buitenverblijf

Het hele jaar door heerlijk buiten zitten!

Beschut genieten in een buitenverblijf. Dat kan met een blokhut, een tuinverblijf, een overkapping, een veranda of een tuinkamer. Er zijn ontelbare soorten en maten op de markt; je kunt het zo gek niet bedenken. Ze gaan van functionele opslagruimte in de tuin tot aan een heerlijke, beschutte plek om te genieten van buiten.

Wij zien dat met name veranda’s en tuinverblijven nu erg populair zijn. En dat begrijpen we best. Op warme, zomerse dagen zit je namelijk heerlijk in de schaduw als de zon je even te veel wordt. Als het ’s avonds of in de nazomer wat frisser wordt, geniet je ook nog heerlijk beschut van buiten. Richt je buitenverblijf in met een mooie tuin- en/of loungeset en plaats een vuurkorf of een tuinhaard. Als finishing touch voeg je een paar accessoires toe, zoals mooie kussens, warme fleecedekens en sfeervolle kaarsen of windlichten. Hapje en drankje erbij en klaar ben je!

Functionaliteit en heerlijk buiten loungen
Je kunt een combinatie maken van een functioneel gedeelte en een overdekt zitgedeelte. In dat geval bestaat je tuinverblijf uit twee delen: een deel met een schuur, waar je allerlei spullen kunt opslaan en een open, overdekt deel waar je het hele jaar door heerlijk beschut geniet in je buitenverblijf! Een andere, puur praktische invulling is om een schuur met een overdekte carport te combineren.

We hebben verschillende soorten buitenverblijven in ons assortiment:

beschut-genieten-in-een-buitenverblijf

Tuinverblijf

 • Blokhutten
  Blokhutten zijn vaak functioneel van aard. Ze zijn prima geschikt als opslagruimte voor bijvoorbeeld fietsen, tuinmeubelen en (tuin)gereedschap.
 • Veranda’s
  Een veranda zit meestal vast aan het huis (of een ander muur, bijvoorbeeld die van de schuur) en is gemaakt van hout of aluminium. Een veranda heeft vaak lichtdoorlatende platen, zodat je veel licht hebt. Een veranda verbindt je tuin met je woning.
 • Overkappingen
  Een overkapping is robuuster dan een veranda. De constructie is van hout met (meestal) een plat dak, al dan niet met een achterwand.
 • Tuinverblijven
  Een tuinverblijf is een constructie van hout, maar is meer aangekleed met wanden en eventueel ramen en deuren. Vaak is een tuinverblijf luxer van aard en richten mensen dat in als echte tuinkamer.
beschut-genieten-in-een-buitenverblijf

Blokhut

beschut-genieten-onder-een-overkapping

Veranda

beschut-genieten-in-een-buitenverblijf

Overkapping

Vraag ons advies!
Qua buitenverblijven is er veel mogelijk. Er is een heel aantal doe-het-zelf buitenverblijven, die we compleet in een standaardpakket aanleveren en die je zelf moet monteren. Veel van onze buitenverblijven kun je naar eigen wens samenstellen met achter- en zijwanden, ramen, deuren en hekjes. Ook qua houtsoort en kleurstelling valt er veel te kiezen. Laat je goed informeren, zodat je optimaal van je buitenverblijf geniet. We helpen je graag bij een van onze vestigingen.