fbpx
Scroll naar boven

Eenvoudig in onderhoud

Genieten zonder al teveel gedoe

Lekker buiten zijn is echt jouw ding, maar in de tuin werken iets minder (of helemaal niet). Kies dan voor een tuin die eenvoudig in onderhoud is. Denk aan tegels die je makkelijk schoonmaakt en beplanting waar je geen groene vingers voor hoeft te hebben. Kortom, een tuin waar je met minimale inspanning maximaal van geniet!

Deze tuin hebben we ontworpen met de woorden gemak en eenvoudig in onderhoud in ons achterhoofd. De duidelijke lijnen en de strakke indeling vallen meteen op. Vooraan ligt een groot terras met tuintegels, dat meteen een ruimtelijk effect geeft. Het groene gedeelte met loungegedeelte in het midden, brengt een uitnodigend en comfortabel gevoel teweeg. Speciale elementen, zoals de looppaden (van hout of composiet), de pergola, de plantenbakken, de hangmat en het zitje achterin geven deze tuin net dat beetje extra.

Materialen in de tuin

In deze tuin kun je alle kanten op qua materialen, zolang ze maar onderhoudsvriendelijk zijn. Een gecoate tegel (een tegel met een beschermlaag) of keramische tegels zijn wat dat betreft een uitkomst. Een eenvoudig sopje erover en klaar! Het formaat is recht toe recht aan 60×60 cm. Natuurlijk zijn onze tuintegels in allerlei kleuren leverbaar als je iets anders wilt dan grijs of antraciet. De plantenbakken in deze tuin maak je van muurelementen, die je eenvoudigweg op elkaar stapelt totdat je de gewenste hoogte hebt.

Eenvoudig in onderhoud

Gebruik je composiet (een combinatie van kunststof en hout) voor de looppaden, dan heb je daar relatief weinig werk aan. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken, dan is kunstgras misschien wel een idee. Dat vraagt weinig onderhoud en je hebt toch een mooie grasmat in je tuin. Het kunstgras van tegenwoordig ziet er bijna als echt uit en voor de kinderen is het heerlijk zacht om op te spelen.

eenvoudig-onderhoud-tuintegels
aandacht-water-houten-planken
eenvoudig-onderhoud-pergola

Eenvoudig in onderhoud: beplanting

Ook al is onderhoud niet je ding, je ontkomt er toch niet helemaal aan. Kies voor gemakkelijke planten, waar je ‘niet te veel fout aan kunt doen’ en die gemakkelijk in onderhoud zijn. Denk bijvoorbeeld aan hortensia’s. Ze zijn allerlei soorten, maten en kleuren te krijgen en hoeven maar 1 keer per jaar gesnoeid te worden. Kamperfoelie is een makkelijke klimplant met een slingerende groei. Die is dus prima geschikt om een muur, pergola, schutting of hek te bedekken. Gras zorgt voor die fijne, groene uitstraling maar je moet wel regelmatig maaien. Heb je daar geen zin in? Kies dan, zoals eerder gezegd, voor kunstgras. Lees ook de blog over kunstgras.

Geniet van je tuin

We willen graag dat jij geniet van je tuin, maar dat gaat (meestal) niet vanzelf. Heb je vragen over een waterelement of heb je hulp nodig bij het ontwerp, de aanleg en/of het onderhoud van je tuin? Kom dan langs bij een van onze vestigingen en we helpen je graag op weg.