fbpx
Scroll naar boven

Gras in je tuin: echt of nep?

Heerlijk met je blote voeten op het gras!

Eigenlijk wordt elke tuin mooier door een stuk gras in je tuin. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt; door het groen van het gras wordt de uitstraling ineens een heel stuk frisser. Ook de kleur van je tuintegels komt veel beter uit. Een stuk gras in je tuin is dus een aanrader. Je komt alleen wel voor een onvermijdelijke keus te staan: ga je voor echt of nep?

Echt gras in je tuin ten opzichte van kunstgras

Echt gras in je tuin heeft zeker voordelen, zoals de geur na het maaien. Heerlijk! Maar ja, dat maaien moet wel iedere week, het liefst twee keer per week, gebeuren. Echt gras ziet er natuurlijker uit, omdat het minder regelmatig is. Een onkruidje hier en daar, helemaal niet erg. Maar als het meer mos dan gras is of als je een paardenbloemenveldje hebt, dan is de lol er al snel af. Om gras echt mooi te houden, heeft het aandacht nodig. Maaien, verticuteren, bemesten en onkruid wieden. Daar wordt niet iedereen blij van,
Met kunstgras heb je dat allemaal niet. Alleen hebben mensen bij kunstgras het idee dat het er nep uitziet. Dat was in het verleden ook zo, maar tegenwoordig zijn er soorten verkrijgbaar die er prachtig uitzien. Door de verschillende kleuren vezels is kunstgras nauwelijks meer te onderscheiden van echt gras. Het grootste nadeel van kunstgras ten opzichte van echt gras is de hogere prijs. Daarentegen heb je geen grasmaaier meer nodig en ben je jarenlang verlost van alle klusjes die bij een echt gazon horen.

Prijs kunstgras

Verschillende factoren beïnvloeden de prijs. Over het algemeen is de lengte en de dichtheid van de vezels het meest bepalend. Hoe langer de vezels, hoe hoger het gras. En hoe dichter de vezels op elkaar zitten, hoe steviger de grasmat aanvoelt. Die eigenschappen geven kunstgras een natuurlijke uitstraling. Ga kunstgras altijd in het echt bekijken, en vooral ook voelen, voordat je het aanschaft. Op een plaatje ziet zelfs het voordeligste gras er mooi uit.

Aanleg kunstgras

Als je een gazon van kunstgras aanlegt, dan is de ondergrond erg belangrijk. Die moet stevig zijn en absoluut niet kunnen verzakken. Wanneer je, door het gras heen, een kuil in de ondergrond trapt, gaat het gras plooien vertonen. Vergelijk het met een bed dat heel strak is opgemaakt. Advies nodig? Ga dan even langs bij een GSB-vestiging bij jou in de buurt. Ze hebben daar een mooie collectie kunstgras in uiteenlopende prijsklassen.