fbpx
Scroll naar boven

Hoogteverschillen met muurblokken

Hoogteverschillen met muurblokken: stapelen, vastlijmen en klaar!

Wil je al jaren een muurtje in je tuin, maar zie je op tegen het werk? Niet nodig. We hebben veel stapel- en muurblokken in ons assortiment, die ook voor jou als doe-het-zelver makkelijk te verwerken zijn. Metselen is helemaal niet nodig; daar hebben we verschillende soorten steenlijmen voor. Je stapelt de muurblokken op elkaar, lijmt ze vast en klaar is kees!

blog-sfeer-muurblokken

Wat maak je met muurblokken?

  • Borders
  • Plantenbakken
  • Vijverranden
  • Barbecueplek
  • Traptreden

Hoogteverschillen met muurblokken: creëer diepte in je tuin

Die diepte in je tuin komt natuurlijk uitermate van pas als je tuin wat kleiner is. Als je verschillende hoogtes in je tuin maakt, creëer je namelijk een optische dieptewerking en daardoor lijkt je tuin groter.

Er zijn veel verschillende muurblokken en stapelelementen die je in zowel rustieke als moderne tuinen toe kunt passen. Muurelementen zijn bovendien in diverse kleuren en kleurschakeringen (nuances) verkrijgbaar.

Daarnaast heb je de keuze uit strakke of getrommelde muurblokken. Als je getrommelde (kunstmatig verouderde) muurblokken gebruikt, krijg je een heel natuurlijke en authentieke sfeer. Dat is omdat de getrommelde muurblokken gesplitst zijn en daardoor komen de natuurlijke grondstoffen, zoals glanskies, mooi naar voren.

Strakke muurblokken hebben een glad uiterlijk en geven je tuin een strakke en moderne uitstraling. Zo zijn ze bijvoorbeeld uitermate geschikt voor het leggen van rechte, lange lijnen waardoor je tuin meer diepte krijgt.

getrommelde-muurblokken

Getrommelde muurblokken

hoogteverschillen-muurblokken

Strakke muurblokken

 Hoogteverschillen met muurblokken van natuursteen

Als je hebt gekozen voor bestrating van natuursteen, dan wil je dat materiaal waarschijnlijk ook toepassen in de rest van je tuin. Net zoals met betonnen muurelementen kun je met natuursteen muurelementen gemakkelijk spelen met niveauverschillen. Er zijn ook ‘stone panels’ van natuursteen die je kunt gebruiken om een (lelijk) deel van een muur weg te werken. Je verlijmt ze simpelweg op de bestaande muur. Het resultaat mag er zijn.

natuursteen-muurblokken

Muurblokken van natuursteen

natuursteen-stonepanels

Stonepanels van natuursteen

Advies nodig?

Qua muurblokken en stapelelementen is er veel mogelijk. We leggen je graag uit welke producten passen in jouw tuin en hoe je ze het beste (zelf) kunt verwerken. Laat je in goed informeren, zodat je optimaal van je tuin geniet. We helpen je graag bij een van onze vestigingen.