fbpx
Scroll naar boven

De landelijke tuin

Inspiratie: De landelijke tuin

Als je denkt aan een landelijke tuin, dan denk je al snel aan grote huizen of boerderijen met weelderige, uitgestrekte tuinen. Lekker buiten zijn, in de tuin werken, wandelen, picknicken. Maar je tuin hoeft helemaal niet groot te zijn, om ‘m landelijk in te richten. Het is een kwestie van slimme keuzes maken en wat tips in gedachten houden. Zichtlijnen en een ‘open gevoel’ zijn bijvoorbeeld heel belangrijk. Daarnaast moet je tuin in balans zijn met een juiste verhouding van terrassen, bestrating en beplanting.

In dit soort tuinen zie je vaak meerdere terrassen, die met elkaar verbonden zijn door slingerpaadjes. Hou rekening met de stand van de zon gedurende de dag en zorg ervoor dat je op elk moment van de dag ergens kunt zitten waar zon of schaduw is. Voor de terrassen zelf gebruik je wat stoerdere en rustieke bestrating, zoals gebakken bestrating in de vorm van waaltjes of dikformaten, getrommelde stenen, grootformaat tuintegels of natuursteen, bijvoorbeeld hardsteen.

Kortom, de landelijke tuin kenmerkt zich door sterke zichtlijnen en met veel ruimte voor groen. De ‘harde’ materialen van stenen en hout zijn rustiek in uitstraling. Ook in de winter is een landelijke tuin overwegend groen.

Wil je meer weten over de landelijke tuin of wil je weten welke materialen daar in passen? Klik dan verder naar deze blog.

landelijke-tuin
landelijke-tuin-tafel-potten
landelijke-tuin-plantenrek
landelijke-tuin-pergola
landelijke-tuin-doorkijkje
landelijke-tuin-plomis
landelijke-tuin-kapschuur