fbpx
Scroll naar boven

Strakke en stijlvolle tuin

Oog voor elegantie

Je houdt van strak en design en hebt oog voor alles wat stijl en elegantie uitstraalt. Als jij in je tuin bent, geniet je vooral van al het moois om je heen. Mooie materialen, prachtige groene borders, fraaie potten en planten. Je doet graag inspiratie op in design- en lifestyle bladen en je wil dat graag terugzien in je eigen achtertuin.

Bij een strakke en stijlvolle tuin hoort elegante en luxe bestrating, zoals betontegels in grote formaten, keramische tegels, natuursteen of andere luxe materialen. Ook een stijlvolle veranda behoort tot de mogelijkheden. Met vierkante tegels maak je rechte, strakke lijnen waardoor je tuin een rustige uitstraling krijgt. De kleuren (licht)grijs, antraciet en zwart passen prima. Om extra nadruk te leggen op die strakke lijnen, kun je bestratingsvlakken afwisselen met houten vlonders en/of looppaden en grindvakken. Je kunt ook denken aan tuintegels (vanaf 60×60 en nog groter) in combinatie met een rand van gebakken waaltjes of een mooie soort grind. Belangrijk is wel dat je de kleuren rustig houdt en goed op elkaar afstemt. Probeer een balans te vinden in het combineren van de hoeveelheid verschillende materialen. Als je te veel met elkaar samenvoegt, wordt het juist onrustig.

strak-stijlvol-1-web
strak_designa_web
infinito_caviar_web
woodvision_web

Inrichting van een strakke en stijlvolle tuin

Elementen van hout passen prima in deze tuin. Denk aan houten vlonders; bijvoorbeeld hardhout. Ook pergola’s zijn populair, maar in een strakke tuin blijven die meestal onbegroeid om de strakke lijnen van het hout te behouden. Houten tuinhuizen of overkappingen hebben vaak rechte, platte daken, al dan niet met ingebouwde spots voor de verlichting. Datzelfde geldt voor de looppaden en eventuele traptreden; ook daar kun je spots inbouwen. Het plaatsen van een glazen wand in de overkapping geeft een uiterst moderne look aan je strakke tuin. Ga in de zitgedeeltes voor tuinmeubelen met rechte lijnen en hoeken; dat geldt zowel voor de meubels als de kussens. Het materiaal is minder van belang. Er is heel veel mogelijk.

Groen in een strakke en stijlvolle tuin

Een strakke tuin is vaak een tuin die vriendelijk is qua onderhoud. Gras kom je daarom niet heel veel tegen. Planten plaats je in hoge borders of in mooie potten, die neutraal van kleur en bij voorkeur wintergroen en -vast zijn. Natuurlijk kun je kleurige planten als accent plaatsen. Wil je het rustig houden, dan kies je voor planten met bloemen in zachte en lichte tinten. Groepeer ze op soort en zet ze dicht bij elkaar, zodat je een eenheid krijgt. Ook verschillende soorten siergrassen en bamboe passen in deze tuin. Als afscheiding/afbakening kun je kiezen voor buxushagen.

Kortom, een strakke tuin kenmerkt zich door een sterk lijnenspel in zowel bestrating, elementen van hout, muurtjes, borders en plantenbakken. De kleuren zijn rustig, mooi op elkaar afgestemd en vormen een eenheid. Enthousiast? Houd dan een belangrijke vuistregel in gedachten: less is more!

Advies nodig?

Heb je vragen over een strakke en stijlvolle tuin en/of wil je weten wat er in jouw tuin mogelijk is? Kom dan langs in een van onze vestigingen. We helpen je graag!