fbpx
Scroll naar boven

De watertuin

Inspiratie: De watertuin

Een heerlijk klaterend watervalletje, een vijver met prachtige waterlelies, een zwembad voor verkoeling of een vlonder aan de waterkant: in de watertuin staat een ontspannend gevoel bovenaan! Natuurlijk heeft niet iedereen plaats voor een vijver of een zwembad in de tuin, maar een waterornament kan ook al heel veel sfeer en beleving toevoegen.

Als je een vijver goed aanlegt, dan hoef je daar in principe niet zo veel aan te doen. Je kunt kiezen voor een prefab-vijverbak, een vijver die bekleed is met folie of misschien heb je wel een natuurlijke (zwem)vijver tot je beschikking. Er bestaan allemaal hulpmiddelen (bijvoorbeeld pompsystemen) om in de watertuin het water schoon en helder te houden. De afwerking van de randen kun je op verschillende manieren doen: met sierkeien, natuurstenen vijverranden, houten omlijsting of mooie keramische tegels. Mogelijkheden te over.

Een relatief eenvoudige oplossing voor de (kleinere) watertuin is een waterornament. Die zijn er in allerlei soorten en maten. Het water dat door het ornament heen gaat, zorgt voor een continue stroom. Het geluid gaat van heerlijk kabbelend tot vrolijk klaterend. Wil je het water wel zien, maar hoef je het niet per se te horen? Kies dan voor een geluidloos vloeiende steen.

Ben je op zoek naar een tuinontwerp voor een watertuin, waarin je prima een waterornament zou kunnen verwerken, kijk dan eens naar deze blog.